Lencsés lecsó indiai módra

Hozzávalók:

25 dkg paradicsom
25 dkg paprika
1 közepes padlizsán
15 dkg lencse
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál asafoetida (hing)
1 teáskanál pirospaprika
1 hüvely fekete kardamom magjai
1 teáskanál tengeri só
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és kis darabokra szeleteljük a zöldségeket. A lencsét kiválogatjuk. Az olajon megpirítjuk a kurkumát és az asafoetidát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rögtön utána kb. másfél liter vízzel felöntjük. Beletesszük a zöldségeket, a kardamom magot, és a sót. Hozzáadjuk a megmosott lencsét. Puhára főzzük, időközben pótoljuk a vizet.

Jó étvágyat hozzá!

forrás

Kommentek

Tagged with:
Posted in gastro
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons