Észak- és Közép-India útiterv


Ez a túra valószínűleg 2015. Márciusban lesz.
Ajánljuk az októberi Expressz-Észak túránkat!


Ez az út 19 nap alatt bemutatja Indiát, végig járva a legfőbb nevezetességeket, a felkapott és kevésbé látogatott helyeket, egyszóval teljes ízelítő e csodálatos ország adottságaiból, hangulatából és értékeiből. Életre szóló élmény nem mindennapi köntösbe csomagolva. Az út teljes időtartama utazással együtt 21 nap.
New Delhi
Amritsar
Dharamsala
Jaipur
Varanasi
Boddhgaya
Bharatpur
Taj Mahal

A túra összköltsége kb. 457.000 Ft, ami tartalmazza: a repülőjegy, illeték, szállás, belépő és jatt, étkezés, költőpénz, oltás, biztosítás, vízum árát, kinti internet használnat. A túrán során kb. EZ MINDEN KÖLTSÉGED! Az új túrák szervezését megkezdtük, hamarosan jövünk a részletekkel!

A szállások kényelme
A túra nehézsége
Milyen korúaknak ajánljuk
14-60 év

IMG_1888
Picture 1 of 89

1-2.nap – Utazás Indiába, New Delhi

Budapest-New Delhi kb. 10-13 órás út, hajnalban érkezés India fővárosába. Taxival jutunk el Paharganjba, New Delhi egyik városrészébe, amely igazából egy nagy bazár, boltokkal, éttermekkel, bárokkal. Az első nap programja kis pihenés, beszélgetés, ismerkedés, étkezés, piacozás, “szükséges” indiai holmik beszerzése.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
3.nap – Agra, Bharatpur

Korán reggel indulunk Agrába, hogy a nagy tömeg előtt megcsodálhassuk India építészeti remekét, a Taj Mahalt, azt hiszem nem kell bemutatnom :-) . Miután átjárt minket e fantasztikus síremlék hangulata, meglátogatjuk a méltán híres Agra Fort erődöt.
Ebéd után busszal ellátogatunk Fatehpur Sikribe, mely egy szellemvárosnak nevezett épületegyüttes, romtemplom kiváló hangulattal és méretekkel. Estére Bharatpurban térünk nyugovóra sok sok élménnyel, gazdag álmunk lesz az bizonyos :-)

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
4.nap – Bharatpur

Reggeli után átsétálunk a közeli nemzeti parkba, ahol kerékpárra pattanunk (aki akar tekerős riksával is vitetheti magát) és kiszakadunk az indiai forgatagból. Néptelen utak, mocsarak, tavak, megannyi madár és patás állat érintetlen környezetben, mi imádtuk.

 

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

5-7.nap – Chand Baor, Jaipur

Jaipurnak vesszük az irányt, amely Rajasthan állam éke, ékszerbirodalom. Útközben megállunk egy lélegzetelállító építészeti csodánál, a Chand Baori lépcsőknél. Délután érkezünk Jaipurba, elfoglaljuk szállásunkat, a tetőteraszon elköltjük étkünket, majd ellátogatunk Majom Isten templomába. A következő közel másfél napban láthatunk csillagvizsgálót, szelek palotáját, erődöt, bazársort és még egy hamisítatlan indiai mozi színházba is beülünk (színháznak tűnő szimpla mozi, mindenki tapsol amikor híres szereplő érkezik a vászonra, és még szünet is van legördülő függönnyel :) ). Jaipur, Rajasthan és India egyik legszínesebb (na jó rózsaszín) városa.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
8-9.nap – Varanasi

Jaipurból vonattal indulunk egy hosszú útra, hisz egy délután és egy éjjel alatt közel 1000 km-t utazunk. Kipróbáljuk a híres indiai vasutat, még hozzá éjjel. Beszélgetünk, rendelünk vacsorát, majd szépen megágyazunk magunknak (adnak lepedőket, párnát, takarót), alszunk egy jót és arra ébredünk, hogy máris Varanasiban vagyunk, hát nem csodás? Két napot töltünk India egyik legszentebb hindu vallási helyén. Ízelítőképpen: szári készítés, egyetemváros, templomok, gathok, esti tűzszertartás, halottégetés, esti illetve hajnali csónakázás és napfelkelte a Gangeszen. Sokan azt gondolom már ezért az egy programért eljönnének Indiába.

Varanasi leírását itt találod

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
10-12.nap – Bodhgaya

Óóóóó Bodhgaya a csodás Bodhi fával, Buddha megvilágosodásának helyével. A hely leírhatatlan mind látvány mind energiák tekintetében. Korán reggel kelők velünk tarthatnak a meditációs kertben egy kis elmélkedésre. Az itt töltött két nap alatt megtekintünk egy lenyűgöző panorámával rendelkező szikla templomot is. Bodhgayaból repülővel térünk vissza New Delhibe, de csak a vonatállomásra, mert egy éjszakai vonatozással suhanunk a Dalai Láma rezidenciájához :-)

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
13-15.nap – Dharamsala

Dharamsala, itt van többek között a Dalai Láma rezidenciája, spirituális központ, “workshop” falu, tibeti ékszerek és kézműves tárgyak sokasága, valamint a Himalája lába hófödte csúcsokkal, gyönyörű kilátással és kiváló levegővel. Láthatunk monk szerzetesek szertartását, vízesést és egy kis körtúra keretében belekóstolunk a Himalája kincseibe is.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
16-17.nap – Amritsar

Következő célpontunk a Szikh vallási központ, Amritsar, ahol megtekintjük az Arany Templomot, India leglátogatottabb építményét. Legyen éjjel vagy nappal, az arany templomban mindig sokan vannak, részt vehetünk szertartásokon, étkezhetünk, bejárhatjuk a tó környékét és magát a központi templomot is.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
18-20.nap – New Delhi

Az utolsó három napot a fővárosban töltjük. Megnézzük, a Qtub Minart (a legmagasabb téglából épített minaret), az India kaput és az idő függvényében még a Jama Masjidot (legnagyobb mecset). Kisebb körtúrán meglátogatjuk a föld alatti piacot, egy szikh, egy katolikus és egy hindu templom. Paharganj forgatagában be tudunk vásárolni magunknak és szeretteinknek. Valamint egy közös vacsora keretében átbeszéljük az élményeket, az utazást.

 

21.nap – New Delhi, Budapest

Az utolsó nap hajnalában indul a repülő Budapestre (11-16 órás út) és még aznap a Liszt Ferenc replőtéren magyar földre lépünk.

IDŐPONTOK

Az időpont tervezés alatt van

Az időpontok válozhatnak, ha máskor kedvezőbbek a repülőjegyek vagy a többségnek esetleg más időpont felel meg jobban.

  • feltétel a repülőjegy és a vonatjegyek árának kifizetése.
  • amennyiben az út létszám miatt nem valósulna meg, úgy a teljes ideadott összeg visszajár.

Maximum 10 fő jöhet velünk az útra, jelenleg 10 szabad hely van még!

ÁRAK

Komplett repülőjegy: (Bp.-New Delhi-Bp., Gaya-New Delhi) jelen időpontban kb. 167.000 forint. Az ideális időpont a jegyvásárlásra utazás előtt 80-90 nap.

Egyéb költségek: 187.000 forint – tartalmazza: szállás, helyközi utazás vonattal, busszal, riksával, belépők, idegenvezető díja, jatt és egyéb költségek,

Összesen: kb. 354.000 forint – az ár a repülőjegy függvényében változhat.

Fontos: nem dolgozunk utazásszervező cégnek. Magánszemélyként utazunk, Te pedig, ha szeretnél csatlakozol hozzánk :)

EGYÉB KÖLTSÉGEK

Egyéb felmerülő költségek, amiket általában már nagyon apró betűvel írnak:
Vízum: 16.000 forint – a nagykövetségen kell fizetni,
Biztosítás: kb. 7000 forint – de ez lehet akár 0 forint is. Nézd meg a hasznos menüpontot,
Oltás: kb. 10.000 – 30.000 forint – kevesebb oltást is beadathatsz, de konzultáj orvossal! Nézd meg a hasznos menüpontot,
Költőpénz: a velünk utazók beszámolói alapján ajándék vásárlással együtt költöttek kb. 40-50 ezer forintot fejenként. A hasznos menüpontban további információkat találsz az árakról.

KEDVEZMÉNYEK

Az alábbi esetekben kedvezményt adunk az egyéb költségekből:

  • Ha már utaztál velünk, akkor bármelyik úton ismét velünk tartasz, 10.000 Ft
  • Ahány embert hozol magaddal az útra, annyiszor 10.000 Ft

Az egész utazás alatt a mi internetkapcsolatotunkat használhatod Indiában!

Kommentek

Posted in túrák
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons