Jógázz Sri Lankán!

2018. Január 6 – Január 18.

Az elmúlt 5 évben több, mint százan utaztak velünk Indiába, Nepálba és Sri Lankára.

Ez a jógatábor 13 nap alatt segít megszabadulni a mókuskeréktől és a feszültségtől Sri Lankán! Mindennap kétszer, tapasztalt, okleveles tanár által tartott jóga órákon töltődhetünk fel energiával, illetve számos más programon is részt veszünk. Két teljes napos kiránduláson a fő nevezetességeket nézzük meg: Sigirya, Polonnaruwa és az Arany templom. Motorcsónakkal kimegyünk a táborhoz közeli természetvédelmi területhez tartozó Pigeon szigetnél lévő korallzátonyra snorkelezni és cápákkal úszni. A tábor végén a Pinawalla elefánt árvaházat is útba ejtjük, így teljes ízelítőt adunk e csodálatos ország adottságaiból, hangulatából és értékeiből. Ahol lehet helyi barátaink kalauzolnak minket, így biztosan autentikus idegenvezetésben lesz részünk! Az árakat alacsonyan tartottuk és úgy számoltuk ki az időtartamot, hogy a kevesebb szabadsággal rendelkezők is velünk tarthassanak. Életre szóló élmény nem mindennapi köntösbe csomagolva.

Az út teljes időtartama utazással együtt 13 nap.

Összesen 20 férőhelyből, 12 helyünk van!

A jelentkezési határidő: 2017.05.31.

Napi két jóga óra
Korlátlan juice és ivóvíz
Életmód beszélgetések
Tibeti 5 rítus jógája
Hangtál meditáció
Aranytemplom
Sigiriya
Polonnaruwa
Pinawalla elefántpark
Pigeon sziget snorkeling
Egy kis izelítő Sri Lankról

Jóga és napi programok

A tábor teljes ideje alatt reggel és este jógaórákon vehetsz részt, melyeket tapasztalt, okleveles tanárunk tart. A reggelt egy 90 perces hatha jógával kezdjük, melynek része a relaxáció és a meditáció is. Később közösen reggelizünk, majd a délelőtt és a kora délután Sri Lanka szépségeinek a felfedezésével (programpontok lentebb), a pihenéssel, úszással, olvasással és kikapcsolódással telik. A délutánt közös hangtál és vezetett meditációval, a tibeti öt rítus jógájának gyakorlásával töltjük, majd a vacsora előtt ismét egy 90 perces asthanga jóga óra következik. Minden étkezés vegetáriánus, továbbá egész nap korlátlanul fogyaszthatsz vizet és juice-t. A vacsora után közös beszélgetés és az élmények megosztása a program, akár az óceánparton tábortűz mellett.

A tábor ideje alatt jógamatracot biztosítunk!
A tábor idejére páronként tibeti kolostorban megáldott hangtálat adunk, mellyel saját magad tapasztalhatod meg a gyógyító energiákat!

Jóga tanárunk Vida Veronika

Szállás

A tábor ideje alatt kétféle szállás közül választhatsz, mindegyik szobában két fő fog aludni, külön fürdőszobával és légkondicionálóval rendelkezik. A hotelhez tartozik saját étterem, kert, úszómedence, dedikált jóga helység, tengerparti zuhanyzó/wc és napágyak, igazi hawaii hangulatot árasztó emeleti bambuszterasz és fehérhomokos óceánpart. A prémium szobák felárasak, a költségek résznél találod a részleteket.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Alap szobák (5db)

Az alap szobák is teljes kényelmet biztosítanak, nagyrészt három ágy található bennük. Minden szobában két fő fog aludni, a szobában ventillátor és legkondicionáló is van; a medence 10 méterre található a bejárattól.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Prémium szobák (3db)

A prémium szobákhoz nagyobb előtér és saját napozóágy tartozik, illetve saját teafőző, TV és széf, ventillátor, legkondicionáló; a medence szintén 10 méterre található a bejárattól.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Egész napos kirándulások

Arany templom és Sigirya

Reggel buszra szállunk, úti célunk Dambulla. Első programunk a Szikla Erőd megmászása lesz. A síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb vélhetőleg az egyik legemlékezetesebb hely a Sri Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építtette bevehetetlen fellegvárát az 5. században, ahol 18 évig uralkodott. Halála után a hely buddhista szerzetesek remetelakjául szolgált. A kolostor együttesben sziklatemplomok, fürdők, tavak és Ázsia legrégebbi tervezett kertjei találhatók. Itt láthatóak a világörökség részét képező “Sigiriya-i asszonyok” freskók, a tükörfal és az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert.
Dambullában található a legnagyobb eredeti állapotában megőrzött barlangtemplom komplexum Srí Lankán. 5 különböző méretű barlangban csodálhatjuk meg a több, mint száz Buddha szobrot valamint a 2100 m2 területet beborító falfestményeket.
A hegy lábánál található Arany Templom mellett vezet fel 10-15 perces lépcsős utunk, ahol majmok kíséretében érhetünk fel a barlangtemplom bejáratáig, ahol természetesen festői látkép fogad bennünket.

Nehézség: Közepes

A Sigirya megmászása kb 1 óra, sok lépcső van felfelé, ha ez nehéznek bizonyul, lent meg tudsz várni minket – bár, ha lassan is, de fel tudsz menni: megéri!

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Polonnaruwa

A város Anuradhapura pusztulása után vette át a vezető szerepet. A dél-indiai, tamil Csóla-dinasztia győzedelmeskedése után, a 10. században a főváros Polonnaruwába került át. 1070-ben a szingaléz király, Vidzsajabahu kiűzte az idegen hódítókat, ám fővárosát ő is ugyanitt rendezte be, s nem tért vissza a hagyományos királyi központba, Anuradhapurába. A város aranykorát azonban Vidzsajabahu unokája uralkodása alatt élte.
A király három súlyos fallal vette körül városát, ahol zöldellő ligeteket, palotaépületeket és szentélyeket létesített, valamint rendkívül fejlett csatornarendszert építtetett, melynek bizonyos részei mindmáig használatban vannak, és a közeli rizsföldek öntözését szolgálják. A rövid virágzó időszakot követően, a folyamatos támadások következtében, a város hanyatlásnak indult. Az egykor jelentős város, ma romoknak, műemlékeknek, régi templomoknak és szobroknak ad otthont. Itt található a Gal Vihara kőtemplom és az egyetlen kősziklából kifaragott három Buddha szobor. Polonnaruwaban a történelmi emlékeken kívül számos szakrális hely is található, mint például Síva Temploma, aLankatilaka-templom, aVatadaga kör alakú ereklyeház(sztúpa), a Galpotha (Kő Könyv) a 8 méter hosszú és 4,3 méter széles gránit kőtömb és a régi Szent Fog Templom romjai, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

Nehézség: Könnyű/Közepes

Riksát is lehet bérelni, amennyiben nem tudsz/akarsz bicajozni.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Pigeon sziget snorkeling

Motorcsónakkal visznek ki minket a korallzátonyra, ahol búvárkodni fogunk (maszkot adunk). Úszhatunk halakkal, teknősökkel, sőt aki további izgalmakra vágyik akár cápákkal is (veszélytelen, alga evő cápák).

Nehézség: Könnyű

Csak pihenni kell a parton. Ha nem szeretnél búvárkodni, strandolhatsz helyette a nemzeti parkban.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Elefánt árvaház

A sziget egyik legfőbb látványosságává vált mára a Kegalle közelében található Pinnawalla-i Elefánt Menhely (Elephant Orphanage). Több tucat elefántot gondoznak itt ebben az állami intézetben. Az árvaházat a beteg, sérült, elárvult, valamint természetes lakhelyüket elvesztő elefántok megmentésére hozták létre. Az árvaházban szabadon élnek bébi és felnőtt elefántok egyaránt. Rendkívül látványos esemény az elefántok fürdőzése a közeli folyóban, amikor a városban megáll az élet, az árusok is kiállnak boltjuk elé és a turistákkal együtt nézik a fürdeni vonuló csordát.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Opcionális programok

A Trincomaleban lévő buddhista templomot és az erődöt, továbbá a krokodil tavat robogóval vagy tuktukkal tudod megközelíteni. Lehetőséged van még ayurvedás masszázsra, bálna- és delfinlesre, izzasztókunyhózásra. Ezek a programok extra költséggel járnak, a helyszínen tudjuk megmondani, hogy pontosan mennyivel.

IDŐPONT

2018. Január 6 – Január 18.

Összesen 20 férőhelyből, 12 helyünk van! Kérj infót most!

KÖLTSÉGEK

Repülőjegy 160.000 Ft, ( Bp.-Colombo-Bp. ) Az ideális időpont a jegyvásárlásra utazás előtt 80-90 nap.
Tábor díja 317.000 Ft: szállás *, belépők (Sigiriya, Polonnaruwa, Pinawalla, Arany templom, Pigeon sziget snorkeling), helyi közelekedés, ellátás (vegetáriánus reggeli és vacsora, korlátlan víz/juice), napi kétszeri jóga óra dedikált helyen és az óceán parton, tibeti 5 rítus jóga órák, hangtál és vezetett meditációk
* Szállás kategóriák Alap szobák (10 db) díja 0 Ft, a prémium szobák (3 db) díja +30.000Ft
Vízum 10.000 Ft
Összesen kb. 487.000 Ft **

A jelentkezés feltétele 50.000Ft előleg kifizetése. A repülőjegyet indulás előtt 60-80 nappal kell megvenned majd.
** A feltüntett költségeket befolyásolhatja a repülőjegy aktuális ára és a választott szállás kategóriája.

A repülőjegyeket mi nézzük ki – a legolcsóbbat értelemszerűen -, majd mindenki erre a járatra vesz jegyet egyénileg. Tehát magadnak veszed a jegyet, de egy géppel utazik mindenki.

VÁRHATÓ EGYÉB KÖLTSÉGEK

Egyéb étkezés Az ebédek/egyéb étkezés díja kb. 20.000 Ft, de fogyasztástól függ. A tábor díja a vega reggelit és vacsorát tartalmazza, illetve a korlátlan víz/juice fogyasztást.
Költőpénz kb. 20-40.000 Ft, a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt. A hasznos menüpontban további információkat találsz az árakról.
Biztosítás Tőled függ, hogy milyen biztosítást kötsz, nézd meg a hasznos menüpontot
Oltás 0 Ft is lehet, de konzultáj orvossal! Nézd meg a hasznos menüpontot. Az oltások 5-10 évig vagy tovább védenek. Javaslatunk: Hepa A/B

Az egész utazás alatt a mi internetkapcsolunkat illetve a szállás ingyenes wi-fijét használhatod Sri Lankán!

Az utazási feltételek itt találhatók

Kommentek

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons