Sri Lanka

2017. Március 13 – Március 27.

Ez az út 14 nap alatt mutatja be Sri Lankát, végigjárva a főbb nevezetességeket, a közkedvelt és kevésbé látogatott helyeket, egyszóval teljes ízelítőt ad e csodálatos ország adottságaiból, hangulatából és értékeiből. Ahol lehet helyi barátaink kalauzolnak minket, így biztosan autentikus idegenvezetésben lesz részünk! Az árakat alacsonyan tartottuk és úgy számoltuk ki az időtartamot, hogy a kevesebb szabadsággal rendelkezők is velünk utazhassanak. Életre szóló élmény nem mindennapi köntösbe csomagolva.

Az út teljes időtartama utazással együtt 15 nap.

Már csak 2 helyünk maradt a túrára!

A jelentkezési határidő: 2017.01.31.


Colombo
Unawatuna
Galle
Adam’s Peak
Haputale
Nuwara Eliya
Kandy
Dambulla
Sigiriya
Polonnaruwa
Uppuweli
Pinawalla
A túra összköltsége kb. 430.000 Ft, ami tartalmazza: a repülőjegy, illeték, szállás, belépő és jatt, étkezés, költőpénz, oltás, biztosítás, vízum árát és a kinti internet használatot.
A túra során kb. EZ MINDEN KÖLTSÉGED! A költségek leírását az oldal alján találod!
Két programunk úticélja robogóval egyszerűbben elérhető, így mielőtt elindulnál otthonról, próbáld ki milyen vezetni. Nem sokkal nehezebb, mint bicajozni, de azért a biztonság kedvéért menj pár kört, hogy megismerd a használatát. Minden esetben lassan és biztonságosan haladunk. Ha semmiképp nem vennél részt ilyenben, akkor egyéb utazási módot/szabadprogramot szervezünk Neked az adott napra. A programot külön jelezzük a leírásban.
A szállások kényelme
A túra nehézsége
Milyen korúaknak ajánljuk
14-70 év


Invalid Displayed Gallery

1-3.nap – Utazás Sri Lankára, Colombo, Unawatuna, Galle

A földet érés, csomagfelvétel, vízum kiváltását követően a reptérről kijövet buszra szállunk és meg sem állunk a tengerpartig. A szállás elfoglalása után következik egy kis jól megérdemelt pihenés, strandolás és az első benyomások élvezete: találkozás a helyi emberekkel, ízekkel, kultúrával.
Reggel riksával vagy robogóval felmegyünk a közeli hegyre, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. Megnézzük a Japán Béke Stupát, egy buddhista templomot és a Jungle Beach-et, ahol egy kis búvárkodásra is lesz lehetőség. Kora délután a rizsföldek mentén robogózva ellátogatunk egy közeli teaültetvényre, melyhez teaüzem, tea múzeum is tartozik, majd megtekintjük a helytörténeti múzeum érdekességeit. A szállásra visszatérve lehetőség van még strandolásra, egyéb szabadon választható programra. Hikkaduwán egy helyi családi kezdeményezés révén közelről megismerhetjük a Sri Lankán honos különféle teknősfajtákat, sőt kézbe is vehetjük a kis, egynapos zöld teknősöket ezen a part menti teknősmenhelyen.
Galle (régebbi nevén: Point de Galle), a szigetország délnyugati pontján található város, egyben az ország Déli Tartományának a székhelye. Óvárosa és erődítménye a Galle Fort az UNESCO kulturális világörökségének része. Az európai hangulatú város rengeteg látnivalóval gyönyörködtet.
Szabadon választható program ezeken a naponok: bálnales, Mirissa beach, búvárkodás, snorkelling, szörfözés.

Nehézség: Könnyű

Unawatunán két úticélünk robogóval érhető el!

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

4.nap – Utazás Adam’s Peakhez és séta a hegyekben

Reggel egy hosszabb buszútra indulunk a sziget belsejébe. Érkezés, lepihenés után sétálunk egyet a hegyek között.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

5.nap – Adam’s Peak megmászása, Nuwara Eliya, majd Haputale

Hajnalban célba vesszük az Adam’s Peak csúcsát, hogy onnan láthassuk a napfelkeltét. Felejthetetlen élmény, ami mindenképpen megéri a több órás sétát. Napközben átmegyünk Nuwara Eliyához a vízeséseket megnézni. Itt a levegő mindig tiszta, hűvös, 10 – 15 C, sokszor ködös, esős. Ne felejtsünk berakni egy pulóvert és egy esőkabátot a csomagba. Az angol gyarmatosítók kikapcsolódni jártak ide. A sziget tehetősebb lakossága mai napig itt tölti szabadságát. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Este Haputalét vesszük célba, ahol a szállásunk is lesz.

Nehézség: Nehéz

Az Adam’s Peak megmászása kb 4-5 órás túra éjjel/hajnalban. Lehetséges, hogy nem a tetejéig jössz és megvársz minket visszafelé, illetve más programra cserélheted.

6.nap – Haputale

1431 méter magasan elterülő város csodálatos panorámával. A meredek hegyoldalakon teaültetvények láthatók ameddig a szem ellát, többek között itt találhatóak a híres Lipton Tea ültetvényei és üzemei, ahol szívesen körbe vezetik a turistákat. Bepillantást nyerhetünk a tea készítés különböző fázisaiba, akár vásárolhatunk is belőlük.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

7.nap – Utazás Kandybe és városnézés

Haputaleből reggel vonattal Kandybe utazunk, ami egy hosszú majdnem egész napos utazás lesz, mert a hegyeken keresztül lassan tud haladni a vonat, kárpótlásként órákon keresztül csodálhatjuk a tájat: hegyek, völgyek és vízesések. Estefelé megérkezünk Kandybe, ahol a szállás elfoglalása és vacsora után lehetőség van még egy esti sétára a városban.

Nehézség: Könnyű

8.nap – Kandy

Kandy a buddhizmus egyik szent helye, Sri Lanka kulturális központja. Számos látnivaló, szálloda, étterem található itt, kicsit olyan, mint egy pár utcából álló európai nagyváros. Az egyik legnagyobb buddhista zarándokhely a Dalada Maligawa, azaz a Szent Fog Temploma is Kandyben van, ahol Buddha egyik fogát őrzik.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

9.nap – Utazás Dambullába és a Sigirya megmászása

Kora reggel buszra szállunk, úti célunk Dambulla. Délután érkezünk, majd a szállás elfoglalása után rögtön a Sigiriya, a Szikla Erőd megmászása lesz a programunk. A síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb vélhetőleg az egyik legemlékezetesebb hely a Sri Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építtette bevehetetlen fellegvárát az 5. században, ahol 18 évig uralkodott. Halála után a hely buddhista szerzetesek remetelakjául szolgált. A kolostor együttesben sziklatemplomok, fürdők, tavak és Ázsia legrégebbi tervezett kertjei találhatók. Itt láthatóak a világörökség részét képező “Sigiriya-i asszonyok” freskók, a tükörfal és az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert.
Dambullában található a legnagyobb eredeti állapotában megőrzött barlangtemplom komplexum Srí Lankán. 5 különböző méretű barlangban csodálhatjuk meg a több, mint száz Buddha szobrot valamint a 2100 m2 területet beborító falfestményeket.
A hegy lábánál található Arany Templom mellett vezet fel 10-15 perces lépcsős utunk, ahol majmok kíséretében érhetünk fel a barlangtemplom bejáratáig, ahol természetesen festői látkép fogad bennünket.

Nehézség: Közepes

A Sigirya megmászása kb 1 óra, sok lépcső van felfelé, ha ez nehéznek bizonyul, lent meg tudsz várni minket – bár, ha lassan is, de fel tudsz menni: megéri!

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

10.nap – Polonnaruwa

Polonnaruwa: 993-ban Sri Lanka, akkori nevén Ceylon fővárosa volt. Az ősi romváros, az UNESCO kulturális világörökségének része. A terület sétálva vagy bérelhető biciklivel bejárható.

Nehézség: Könnyű/Közepes

Bicajozni fogunk, de ha nem tudsz/akarsz bicajozni, sétálhatsz helyette – meleg lesz!

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

11-13.nap – Uppuveli

A túra lezárásaként ez a homokos óceánpartú varázslatos üdülőövezet nyújt lehetőséget a pihenésre, a strandolásra és a nyaralásra. A hely varázsa magával ragadó, külön kiemelnénk a nemzeti parkot, mely egy közeli szigeten található. Motorcsónakkal visznek ki minket a korallzátonyra, ahol búvárkodni fogunk (maszkot adunk). Úszhatunk halakkal, teknősökkel, sőt aki további izgalmakra vágyik akár cápákkal is (veszélytelen, alga evő cápák). A szállásunk profi étteremmel, parttal és medencével rendelkezik :)

Nehézség: Könnyű

Csak pihenni kell a parton. Ha nem szeretnél búvárkodni, strandolhatsz helyette a nemzeti parkban.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

14.nap – Hazautazás

Korán hajnalban indulunk a reptér felé, de útba ejtjük még a Pinawalla elefánt árvaházat egy fél napos elefántolásra. Délután irány a reptér ahonnan indulunk Budapestre.

Nehézség: Nehéz

IDŐPONTOK

2016. Március 13 – Március 27.


Az utazás feltétele a szállásaid egy részének előre kifizetése (40.000Ft), amiket jóval az utazás előtt kell fizetni a szezon telítettsége miatt, így ezt elintézzük Neked. A repülőjegyet indulás előtt 60-80 nappal kell megvenned majd.

Maximum 12 fő jöhet velünk az útra, és már csak 2 helyünk maradt! Kérj infót most!

KÖLTSÉGEK

Repülőjegy 150.000 Ft, ( Bp.-Colombo-Bp. ) Az ideális időpont a jegyvásárlásra utazás előtt 80-90 nap.
Túra díja 209.000 Ft, szállás, helyközi utazás vonattal, busszal, riksával, belépők, idegenvezetők díja, jatt és egyéb költségek
Vízum 8.500 Ft
Biztosítás kb. 14.000 Ft, lehet akár 0 forint is. Nézd meg a hasznos menüpontot
Oltás 0 Ft is lehet, de konzultáj orvossal! Nézd meg a hasznos menüpontot. Az oltások 5-10 évig vagy tovább védenek. Javaslatunk: Hepa A/B
Étkezés kb. 30.000 Ft, természetesen ezt nem napi 5 üveg sörre és 4 csokira számoljuk :)
Költőpénz kb. 20.000 Ft, a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt. A hasznos menüpontban további információkat találsz az árakról.
Összesen kb. 430.000 Ft., nincs bújtatott, további apróbetűs költség :)

Az összes költséget jelentősen befolyásolhatja a repülőjegy ára és a rúpia árfolyama mely a táblázatban a jelen pillanatot tükrözi (2017.01.12., 1 rúpia: 1.96HUF).

Az egész utazás alatt a mi internetkapcsolunkat használhatod Sri Lankán!

Az utazási feltételek itt találhatók

Kommentek

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons