Nepál útiterv

2016. Március 22 – Április 9.

Ez az út 18 nap alatt mutatja be Nepált. Nepál a havas hegyek, zöldellő dombok, zúgó patakok országa, amelyet átjár a buddhizmus, a nyugalom, a szeretet és a kedvesség. Aki járt már itt, az vagy itt akar maradni vagy vissza akar térni, más választás nem adatott meg :-)

Az út teljes időtartama utazással együtt 19 nap.

Kathmandu
Chitwan
Pokhara
Nagarkot
Namo Buddha
Patan
A túra összköltsége kb. 400.000 Ft, ami tartalmazza: a repülőjegy, illeték, szállás, belépő és jatt, étkezés, költőpénz, oltás, biztosítás, vízum árát és a kinti internet használatot.
A túra során kb. EZ MINDEN KÖLTSÉGED! A költségek leírását az oldal alján találod! A jelentkezési határidő: 2015.09.01.
Két programunk úticélja robogóval egyszerűbben elérhető, így mielőtt elindulnál otthonról, próbáld ki milyen vezetni. Nem sokkal nehezebb, mint bicajozni, de azért a biztonság kedvéért menj pár kört, hogy megismerd a használatát. Minden esetben lassan és biztonságosan haladunk. Ha semmiképp nem vennél részt ilyenben, akkor egyéb utazási módot/szabadprogramot szervezünk Neked az adott napra. A programot külön jelezzük a leírásban.
A szállások kényelme
A túra nehézsége
Milyen korúaknak ajánljuk
14-70 év

Nepál túra galéria
Picture 1 of 172

1-2.nap – Utazás Nepálba, Kathmandu

Budapest-New Delhi kb. 10-13 órás út, hajnalban érkezés India fővárosába, innen pedig indiai légitársasággal 1,5 óra alatt eljutunk Kathmanduba. Taxi fuvaroz a főváros túrista negyedébe, itt fogunk megszállni. Thamel negyed mondhatni világszínvonalú főutcával büszkélgethet, pubok, kávézók, éttermek, pékségek, boltok, gyorsan beleszokunk az itteni körforgásba.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
3-4.nap – Kathmandu

Kathmandui tartózkodásunk alatt meglátogatjuk többek között a Durbar teret (fennmaradt ősi városrész), Nepál legjelentősebb hindu templomát (Pashupatinath), romváros hangulatát árasztó, elhagyott templom-rengeteget.

Megtekintjük Nepál szimbólumává vált Swayambunath stupát, ami egy dombon található, és ahova meredek lépcsőkön juthatunk fel, de kárpótol a kathmandui panoráma, a környező hegyek, a hófehér kupolájú stupa és a végtelennek tűnő buddhista zászlók látványa. Pár lépcsőn keresztül átjutunk Manjushri Majom isten templomához is.

És ha azt gondolnánk, hogy Kathmandu nem tud több stupát mutatni nekünk, akkor nagy tévedésbe kerülünk. Ezt elkerülendő megnézzük a világ legnagyobb Stupáját a Bodhnath Stupát.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
5.nap – Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur

Reggeli után taxival felkapaszkodunk a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba, ahol van egy 10 méteres kilátó. Amennyiben szerencsénk van és az időjárás kegyes hozzánk, láthatjuk a világ legmagasabb hegyének számító Mount Everestet. A hegyről lefelé jövet betekinthetünk Bhaktapur óvárosába, ahol gyönyörű, nepáli stílusban épült templomkat és házakat találunk.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

6-9.nap – Chitwan Nemzeti Park

Reggel indulunk Katmanduból a Chitwan Nemzeti Parkba, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni egy folyóparti családias panzióban. Lesz itt elefánt farm nézés, erdő túra elefánt háton és gyalogosan is, krokodil néző kenuzás, elefánt fürdetés és még helyi táncos előadás is napi 3-szori étkezéssel.

Lehetőség van bicajt/robogót bérelni és úgy körbejárni a környéket (A bérlés külön költségért lehetséges). A jeep safari közös döntés esetén robogóra/bicajra cserélhető.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
9-14.nap – Pokhara

A Chitwan Nemzeti Park elefántjait hátra hagyva tovább buszozunk Pokharába, Nepál második legnagyobb városába. Pokhara a Phewa tó mellett fekszik, aminek a vizében tiszta időben lehet látni a közeli kis hegyek(2000m) feletti nagy, hóval borított hegyeket(5-8000m).
Csónakázunk a tavon, megtekintjük a tó közepén levő kis szigeten található templomot. Ez egy kis Hindu templom, körbe csengőkkel, és harangokkal, amit mindenki aki körbemegy, végigkongat.
Pokhara tó körüli részét a hippik még a 60-as években „fedezték fel” az olcsó marihuána és a gyönyörű-csöndes környezetnek is köszönhetően.
Még mindig megtartotta szerencsére ezt az oldalát a város, és tényleg nagyon jó, relaxációs hely mindenki számára, könnyed kikapcsolódás, és persze hegyi túrázással is összeköthető a pihenés. Az egyik nap a közeli hegyekben kirándulni is fogunk :)

Itt két úticélünk robogóval érhető el!

Lehetőség van raftingolni a környéken (A programon külön költségért lehet résztvenni).

Nehézség: Könnyű/Közepes

A szintkülönbség nem nagy, de sokal kell sétálni, átlagos fizikum bőven elég.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

Felkapaszkoduk a szemközti hegy tetején fehérlő World Peace Pagodához, vagyis a világbéke stupához, ahonnan csodás kilátás nyílik a hegyekre és a tóra.
Az egyik nap korán reggel taxival felmegyünk a 2000 méter magasan fekvő Sarankotba és megnézzük, ahogy felkel a nap az Annapurna hegyek, valamint a nepáliak szent hegye, a Machapuchare-csúcs felett. Felemelő, friss, energiával teli érzés látni a 7-8,000 méteres, hófödte hegycsúcsokat.
Részt vehetünk rafting túrán, sétálhatunk a közelben lévő kristálytiszta vizű folyó mellett, pihenhetünk, vásárolhatunk és persze jókat ehetünk.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
15-17.nap – Kathmandu, New Delhi

Pokharából 6-8 órás, hegyes, völgyes buszozást követően visszatérünk Katmanduba. Szabad foglalkozás Katmandu belvárosában, közös ebéd, élmények átbeszélése. A 17. napon Ebéd utáni sziesztát követően indulás a reptérre, vár India, New Delhi.

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287
18.nap – New Delhi, Budapest

Indulás Budapestre (11-16 órás út) és még aznap a Liszt Ferenc replőtéren magyar földre lépünk.

Nehézség: Nehéz

IDŐPONTOK

2016. Március 22. – Április 9.


Az utazás feltétele a szállásaid és a buszjegyeid egy részének előre kifizetése (40.000Ft), amiket jóval az utazás előtt kell fizetni a szezon telítettsége miatt, így ezt elintézzük Neked. A repülőjegyet indulás előtt 60-80 nappal kell megvenned majd.

Maximum 8 fő jöhet velünk az útra, 8 hely van még

KÖLTSÉGEK

Repülőjegy 153.000 Ft, ( Bp.- Delhi -Bp., Delhi-Kathmandu-Delhi) Az ideális időpont a jegyvásárlásra utazás előtt 80-90 nap.
Túra díja 170.000 Ft, szállás, helyközi utazás, busszal, riksával, belépők, idegenvezetők díja, jatt és egyéb költségek
Vízum 8.600 Ft(40USD)
Biztosítás kb. 7.000 Ft, lehet akár 0 forint is. Nézd meg a hasznos menüpontot
Oltás kb. 12.000 Ft, kevesebb oltást is beadathatsz, de konzultáj orvossal! Nézd meg a hasznos menüpontot. Az oltások 5-10 évig vagy tovább védenek.
Étkezés kb. 25.000 Ft, természetesen ezt nem napi 5 üveg sörre és 4 csokira számoljuk :)
Költőpénz kb. 20.000 Ft, a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt. A hasznos menüpontban további információkat találsz az árakról.
Összesen kb. 400.000 Ft., nincs bújtatott, további apróbetűs költség :)

Az összes költséget jelentősen befolyásolhatja a repülőjegy ára, mely a táblázatban a jelen pillanatot tükrözi (2015.07.24).

Az utazási feltételek itt találhatók

Kommentek

Tagged with:
Posted in túrák
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons