Cheese Omlett sandwich

Fallabda után nagyon megéheztem, de fogalmam sem volt mit egyek. Aztán jött a szikra és már mentem is a boltba venni császárzsömlét és lapka sajtot.

Arambolon szinte minden reggel egy indiai család kis kifőzdéjébe jártunk, hol bhaji breadet, hol cheese omlettet ettünk és persze chait ittunk, mindezt 30-50 rupiért (130-220 forint).

Hozzáláttam megcsinálni az omlettet és eszembe jutott, hogy csinálok pár képet és megírom e receptet, hátha sokan kedvet kaptok hozzá. Egyszerű és finom.

Hozzávalók: (1 darabhoz)

1 db császárzsemle
1 db tojás
ízlés szerinti, apróra vágott lila- vagy vöröshagyma
só, bors
apróra vágott kevés chili paprika
1 db lapka sajt (vagy bármilyen szelet sajt)
kevés oliva olaj vagy vaj (ghi a legjobb)

Elkészítés:

A tojást a hagymával, a chili paprikával egy tálba teszem, sózóm, borsozom és felverem egy villával. serpenyőben felhevítem az olajat vagy vajat, majd hosszában beleöntöm a tojás és téglalapot formálok belőle. Mindkét oldalát átsütöm. Majd ráteszek az egyik végére egy lapka sajtot. Így fok kinézni:

Ezután ráhajtom a sajtra az omlettet és a serpenyőből kiemelve behelyezem a félbevágott császár zsemlébe. A zsemlét beteszem a forró serpenyőbe (nem kell több olaj) és mindkét oldalát átsütöm egy kicsit, közben egy lapos konyhai eszközzel kicsit megnyomkodom.

És mi lett belőle?

Tipp:

  • tehetünk bele még kurkumát a bors és a só mellé,
  • gazdagíthatjuk egy szelet paradicsommal,
  • megkenhetjük a zsemle belsejét avokádó krémmel vagy mustárral,
  • én a második zsemlénél a tojáshoz tettem egy kis tonhalat is, finom lett,
  • a sajtot (pl. trappista, mozzarella) bele is reszelheted a tojásba és úgy sütöd meg.

Jó étvágyat!

Kommentek

Tagged with:
Posted in gastro
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons