Fallabda után nagyon megéheztem, de fogalmam sem volt mit egyek. Aztán jött a szikra és már mentem is a boltba venni császárzsömlét és lapka sajtot.
Arambolon szinte minden reggel egy indiai család kis kifőzdéjébe jártunk, hol bhaji breadet, hol cheese omlettet ettünk és persze chait ittunk, mindezt 30-50 rupiért (130-220 forint).
Hozzáláttam megcsinálni az omlettet és eszembe jutott, hogy csinálok pár képet és megírom e receptet, hátha sokan kedvet kaptok hozzá. Egyszerű és finom.
Hozzávalók: (1 darabhoz)
1 db császárzsemle
1 db tojás
ízlés szerinti, apróra vágott lila- vagy vöröshagyma
só, bors
apróra vágott kevés chili paprika
1 db lapka sajt (vagy bármilyen szelet sajt)
kevés oliva olaj vagy vaj (ghi a legjobb)
Elkészítés:
A tojást a hagymával, a chili paprikával egy tálba teszem, sózóm, borsozom és felverem egy villával. serpenyőben felhevítem az olajat vagy vajat, majd hosszában beleöntöm a tojás és téglalapot formálok belőle. Mindkét oldalát átsütöm. Majd ráteszek az egyik végére egy lapka sajtot. Így fok kinézni:
Ezután ráhajtom a sajtra az omlettet és a serpenyőből kiemelve behelyezem a félbevágott császár zsemlébe. A zsemlét beteszem a forró serpenyőbe (nem kell több olaj) és mindkét oldalát átsütöm egy kicsit, közben egy lapos konyhai eszközzel kicsit megnyomkodom.
És mi lett belőle?
Tipp:
- tehetünk bele még kurkumát a bors és a só mellé,
- gazdagíthatjuk egy szelet paradicsommal,
- megkenhetjük a zsemle belsejét avokádó krémmel vagy mustárral,
- én a második zsemlénél a tojáshoz tettem egy kis tonhalat is, finom lett,
- a sajtot (pl. trappista, mozzarella) bele is reszelheted a tojásba és úgy sütöd meg.