A sabji (szabdzsi) általában zöldségekből, például burgonyából, répából, padlizsánból készült fűszeres curry-étel.
Hozzávalók:
2 csésze karfiol kis rózsákra szedve
2 csésze apró kockára vágott burgonya
3 evőkanál ghí, vagy olaj
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál kurkuma
½ teáskanál só
200 ml joghurt
½ teáskanál garam masala
½ citrom
Elkészítés:
Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a ghít, megpirítjuk benne a római köményt, hozzátesszük a koriandert és a kurkumát, ezekkel is pirítsuk néhány másodpercig, majd tegyük bele a kis burgonyakockákat és süssük , hogy minden oldalról megsüljön. Adjuk hozzá a karfiolt és folytassuk a sütést még 3-4 percig.
A végén belekeverjük a joghurtot, és még néhány percig pároljuk, amíg be nem sűrűsödött, a szósz. Rászórjuk a garam masalát, és megöntözzük friss citromlével, vagy a tálaláskor citromgerezddel díszítjük.