Észak-India útiterv

2017. November 8 – November 22.

Ez az út 14 nap alatt mutatja be Indiát, végig járva a legfőbb nevezetességeket, a felkapott és kevésbé látogatott helyeket, egyszóval teljes ízelítő e csodálatos ország adottságaiból, hangulatából és értékeiből. Ahol lehet helyi barátaink kalauzolnak minket, így biztosan helyi, autentikus idegenvezetésben lesz részünk! Az árakat alacsonyan tartottuk és úgy számoltuk az időtartamot, hogy a kevesebb szabadsággal rendelkezők is utazhassanak. Életre szóló élmény nem mindennapi köntösbe csomagolva.

Az út teljes időtartama utazással együtt 15 nap.

Összesen 6 helyünk van

A jelentkezési határidő: 2017.06.31.

New Delhi
Qutub Minar
Jaipur
Amber Fort
Fatehpur-Sikri
Chanda Baori
Agra, Taj Mahal
Varanasi
Bodhgaya
Amritsar
A szállások kényelme
A túra nehézsége
Milyen korúaknak ajánljuk
14-70 év


IMG_1876
Picture 89 of 89

1-3.nap – Utazás Indiába, New Delhi

Budapest-New Delhi kb. 10-13 órás út, hajnali érkezéssel India fővárosába. Taxival jutunk el Paharganjba, New Delhi egyik városrészébe, amely egy nagy bazár, boltokkal, éttermekkel, bárokkal. Az első indiai nap programja az eligazítás, kis pihenés, beszélgetés, ismerkedés, étkezés, piacozás, “szükséges” indiai holmik beszerzése, majd este jöhet a jól megérdemelt pihenés, ránk fog férni ;)

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

4.nap – Agra, Fatehpur, Chanda Baori

Korán reggel indulunk Agra irányába, hogy megcsodáljuk India építészeti remekét, a Taj Mahalt, azt hiszem nem kell bemutatnunk :) Később ellátogatunk Fatehpur Sikribe is, mely egy szellemvárosnak nevezett épületegyüttes, a romtemplom kiváló hangulatával és méreteivel. Mielőtt Jaipurba érnénk, megállunk még a Chanda Baori lépcsőknél, hihetetlen élmény lesz! Miután átjárt minket e fantasztikus síremlékek és lépcsők hangulata, nyugovóra térünk Jaipurban. Gazdag álmunk lesz az bizonyos :) Beszélgetünk, vacsorát rendelünk, aztán irány másnap Jaipur minden szépségével együtt.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

5-6.nap – Jaipur

Ez egy hihetetlen jó élmény lesz, tipikus India. Pici tülekedéssel, helyi emberekkel, autentikus környezetben. Jaipur, amely Rajasthan állam éke, ékszerbirodalom. A tetőteraszon elköltjük zseniális Rajasthani reggelinket, majd ellátogatunk Majom Isten templomába. A következő két napban láthatunk csillagvizsgálót, szelek palotáját, erődöt, bazársort és még egy hamisítatlan indiai mozi-színházba is beülünk (színháznak tűnő szimpla mozi, mindenki tapsol amikor híres szereplő érkezik a vászonra, és még szünet is van legördülő függönnyel :) ). Jaipur, Rajasthan és India egyik legszínesebb (na jó rózsaszín) városa.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

7-8.nap – Amritsar

Miután visszabuszoztunk Delhibe, irány a reptér, majd a következő célpontunk a Szikh vallási központ, Amritsar, ahol megtekintjük az Arany Templomot, India leglátogatottabb építményét. Legyen éjjel vagy nappal, az arany templomban mindig sokan vannak, részt vehetünk szertartásokon, étkezhetünk, bejárhatjuk a tó környékét és magát a központi templomot is. A templomban szinte folyamatosan szertartásokat tartanak, melyekre beülhetünk, hogy közvetlen közelről figyeljük meg a zenét és meditációt. A bazársor és a sorttűz emlékpark is a látnivalók közt szerepel. Két éjszakát Amritsarban töltünk majd célba vesszük Varanasi (Benáresz) szent városát!

Nehézség: Könnyű

Az aranytemplomnál lehet, hogy sokat kell sorban állni!

IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

9-10-11.nap – Varanasi

Két és fél napot töltünk India egyik legszentebb hindu vallási helyén. Ízelítőképpen: szári készítés, egyetemváros, templomok, égető gathok, esti tűzszertartás, halotti szertartásos máglyák, esti illetve hajnali csónakázás és napfelkelte a Gangeszen. Sokan azt gondolom már ezért az egy programért eljönnének Indiába. Varanasiból bérelt busszal megyünk tovább Bodhgayaba, ahol Buddha megvilágosodott.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

12.nap – Bodhgaya, Varanasi

Bodhgaya a csodás Bodhi fával, Buddha megvilágosodásának helye. A hely leírhatatlan mind látvány mind energiák tekintetében. Pár rúpiáért egy csöndes, rendezett meditációs kertben elmélkedhetünk. Megnézzük a hatalmas álló Buddha szobrot és, ha sikerül, bevihetjük pár személyes tárgyunkat egy szertartásra áldásért a tibeti templomba. Az éjszakát egy kolostorban töltjük.

Nehézség: Könnyű
IMG_2287
IMG_2287
IMG_2287

13-15.nap – New Delhi, Budapest

Az utolsó két éjszakát a fővárosban töltjük. Korán reggel útra kelünk és megnézzük az Akshardhamot, a közelmúltban épült, ám annál monumentálisabb templomot. Részt veszünk egy hajóúton a templomon belüli barlangban, ahol bemutatják India minden csodáját (ha nem tudtad volna, az atomot is az indiai bölcsek találták fel :) ). Tovább megyünk az India kapuhoz, kisebb körtúrán meglátogatjuk a föld alatti piacot, egy szikh és egy hindu templomot. Paharganj forgatagában be tudunk vásárolni magunknak és szeretteinknek, valamint egy közös vacsora keretében átbeszéljük az élményeket, az utazást. Ez egy eléggé hosszú nap, de a repülőn pihenhetünk. Az utolsó nap reggelén indul a repülő Budapestre (11-16 órás út) és még aznap a Liszt Ferenc repülőtéren magyar földre lépünk.

Nehézség: Nehéz

IDŐPONTOK

2017. November 8 – November 22.

Maximum 16 fő jöhet velünk az útra, 6 helyünk van! Kérj infót most!

KÖLTSÉGEK

Repülőjegy 180.000 Ft, ( Bp.-New Delhi-Bp., Delhi-Amritsar-Delhi, Delhi-Varanasi-Delhi) Az ideális időpont a jegyvásárlásra utazás előtt 60-80 nap.
Túra díja 239.000 Ft: szállás, helyközi utazás vonattal, busszal, riksával, belépők, idegenvezetők díja, jatt és egyéb költségek
Vízum kb 16.500 Ft
Összesen kb. 435.000 Ft.*

A jelentkezés feltétele 50.000Ft előleg kifizetése. A repülőjegyet indulás előtt 60-80 nappal kell megvenned majd.
* A feltüntett költségeket befolyásolhatja a repülőjegy aktuális ára.

VÁRHATÓ EGYÉB KÖLTSÉGEK

Étkezés Az étkezésre kb. 30.000 Ft-ot fogsz költeni, de fogyasztástól függ.
Költőpénz kb. 20-40.000 Ft, a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt. A hasznos menüpontban további információkat találsz az árakról.
Biztosítás Tőled függ, hogy milyen biztosítást kötsz, nézd meg a hasznos menüpontot
Oltás 0 Ft is lehet, de konzultáj orvossal! Nézd meg a hasznos menüpontot. Az oltások 5-10 évig vagy tovább védenek. Javaslatunk: Hepa A/B

Az egész utazás alatt a mi internetkapcsolatunkat használhatod Indiában!

Az utazási feltételek itt találhatók

Kommentek

Posted in túrák
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons