Szeretjük a gasztronómiát, otthon és Indiában is számtalanszor főzőcskézünk. 2012-es indiai tartózkodásunk során Arambol Beachen egy kedves nepáli barátunk – aki szakácsként dolgozott az egyik közösségi helyen – beengedett a konyhába és tartott nekünk egy rögtönzött főzőtanfolyamot. Aprítottunk, vágtunk, hámoztunk, gyúrtunk, sütöttünk, kevertünk, fűszereztünk, tálaltunk és persze kérdeztünk és jegyzeteltünk. Az ételek jól sikerültek, már az illatokkal elteltünk, persze örömmel fogyasztottuk el “saját” főztünket.
Van kedved átélni mindezt? Megismerkednél az indiai és nepáli gasztronómiával?
Thali, chapati, lassi, malai kofta, mutter paneer, naan, shahi paneer – már ahogy leírtam összefutott a nyál a számban, most akarom
Támadt egy ötletünk. Amennyiben az utazók többsége szeretné és van kedve hozzá, akkor szervezünk egy rögtönzött “mini” főzőiskolát helyi vendéglőben, helyi szakáccsal. Részt vehetünk az elkészítésben, kérdezhetünk és meg is ehetjük munkánk gyümölcsét.
Főznél Goán a tengerparton? Itt jelentkezhetsz a Közép-Dél India túránkra
Főznél a rózsaszín városban, Jaipurban, vagy Új Delhi közepén? Itt jelentkezhetsz az Észak-Közép India túránkra
Főznél a Himalája vagy az Annapurna hegyek lábánál? Itt jelentkezhetsz a Nepál túránkra
Utazz Velünk Indiába és Nepálba!