Idei indiai utunk első bejegyzése – Vízum

2013.11.10., Vasárnap

Eljött ez a nap is,3 hét távolságra került tőlünk India. Alig várjuk, hogy ismét átlépjük az országhatárt és a magyarországi decemberből ismét a 30 fokos Indiában találjuk magunkat. Összeírtunk egy szép kis listát a Google Drive-ban, elkészítettük a költségvetést, hogy mi mennyibe fog kerülni, miket szeretnénk venni még, mit kell vinni, stb..

Szeretnénk részletekbe menően bemutatni az indiai utazásunkat, a távmunkát Goáról, az életet hosszabbtávon távol itthonról, a könnyebben és a nehezebben kezelhető helyzeteket, egyszóval, hogy milyen Indiába költözni 4 hónapra. Aztán jönnek ugye velünk az utazók február 7-től, úgyhogy útrakelünk és bejárjuk Indiát és Nepált.

Terveink között szerepel egy GoPro kamera beszerzése is, amivel mindenféle túrahelyzetben lehet nagyszerű videókat készíteni. Találtunk pár nagyszerű kiegészítőt hozzá, amit viszünk magunkkal, pl. fejre és mellkasra szerelhető tartó, gyorsrögzítő fára, stb. Részletek később :)

Tegnap és ma, többszöri nekifutásra készítettünk 2 fényképet ( eredetileg kb 50-et ) a vízumhoz. A vízum kérelmet csak online lehet beadni az alábbi címen: vízum beadása. Amire szükséged van a turista vízumhoz 6 hónapra:

  • kinyomtatott repülőjegy Indiába és Indiából kifelé is
  • kinyomtatott vízumigénylő nyomtatvány (nem árt, ha 2 példányban van, de elég egy is)
  • 2db 5x5cm-es (!) fénykép, melyből egyet fel kell ragasztani a nyomtatványra, egyet pedig mellé kell csatolni. Fehér hátterű, árnyékok nélküli, teljes arcos, stb… szóval szokványos igazolványkép kell hogy legyen.
  • ha többszöri belépésre jogosító vízumot szeretnél, akkor az arra az útra szóló, Indiából ki és be repjegynek is kell a másolata
  • lakcímkártya és személyi igazolvány másolata
  • útlevél, ami az Indiából való kilépéstől 6 hónapig érvényes kell legyen

Fontos! Az online vízumigénylés és a nagykövetségen való igénylés között minimum 24 óra kell elteljen! (Na én ezt nem tudtam. Részletek alább)

2013.11.11., Hétfő

Ismét egy nap: a vízumkérelem beadásának ideje. 10 órára a nagykövetségre értünk (A címe: 1025 Budapest, Búzavirág utca 14, maps link ), ahol már 10 ember várt előttünk.


Nagyobb térképre váltás

1 órával később még mindig 8-an voltak előttünk, tekintve, hogy egy indiai hölgynek a hazautazás intézése 3 indai úr és a hölgy szakértését követelte. Már itt megmutatkozott India: összefutottunk egy rég nem látott barátommal, akivel egy órás kis beszélgetés kerekedett a nagy várás közepette. India ilyen: ne várj semmit és megis a lehető legjobb dolgok fognak történni veled. Ne aggódj. Ahogy egy indiai barátom mondaná: no work no problem, shanti shanti my friend! ( nincs munka, nincs probléma, nyugi-nyugi barátom)

Végül jóval 12:00 után sorrakerültünk. 5 perces szemrevételezés után kiderült, hogy a vízumhoz kapott azonosítónk nem érvényes, mivel 24 óra el kell teljen az online kitöltés és a nagykövetségre menés között. Tehát kedden ismét vissza, hogy már érvényes azonosítóval rendelkezzek. De így szeretjük Indiát… :)

Ha minden jól megy, kedden jelentkezem a már beadott vízumról szóló poszttal. Elkezdtük összekészíteni a csomagunkban szereplő dolgokat. Komplett lista nemsokára elérhető lesz itt, szerkeszthető és letölthető formában.

Kommentek

Tagged with:
Posted in blog
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons