2-4. nap Goa

A kissé fárasztó utunkat gyorsan magunk mögött hagyva megtapasztalhatjuk a 30-33 fokos aramboli meleget, elfoglalhatjuk szállásunkat, majd kipihenhetjük az utazást egy tengerparti napágyon koktélt szürcsölgetve.

Goa a turisták paradicsoma (:
Akár aktív pihenéssel, akár egyszerű relaxációval, akár pörgősen – partiról partira járva akarja tölteni az ember az idejét, itt mindenképp megtalálja a számítását.

Arambol beach csodás, homokos tengerpartján a szezon ideje alatt (novembertől májusig) átadhatjuk magunkat egy kellőképpen bohém életérzésnek, amit máshol már nem nagyon találunk meg. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, keverednek a kultúrális szokások, pörögnek az energiák, teljesen felszabadult légkörben élvezhetjük nyaralásunk minden percét.

Nap mint nap színes programok várnak, jógaórák, kézműves és zsonglőr workshopok, thai-chi a tengerparton, de akár reggeltől estig süttethetjük a hasunkat, becsobbanhatunk a langyos hullámok közé, esetleg homokszobrokat is építhetünk, ha elég kreatívak vagyunk (;

Esténként az emberek összegyűlnek a naplementénél egy közös dobolós-táncolós mulatságra, ahol minden korosztály képviselteti magát az egészen picitől a korosodó hippiig (:
De ha nem vágyunk társaságra, akkor is találunk olyan helyet a parton, ahol beleolvadhatunk a naplementébe…

 

15-20 perces sétával elérünk egy  tóhoz, érdekessége, hogy édesvíz és tengervíz keveréke, s a tengertől mindössze 50 méterre van. A mozgóárusoktól szerzett kókusz, ananász, papaya, dinnye, esetleg mangó ízlelgetése közben lubickolhatunk a már-már melegnek mondható vízben.

Ha már kiázott a bőrünk és valami adrenalinserkentő tevékenységre vágyunk, a tó közelében foghatunk pár paplanernyős fiút, akik olcsón leugranak velünk a hegy tetejéről, meghintáztatnak a tenger fölött, húsz perc után pedig visszaadják a talajt a lábunk alá. Az egész trip legfárasztóbb része felmászni a hegytetőre…

A tó mellett kanyargó kis ösvényen – 20-30 perces séta után a dzsungelben – eltölthetünk némi időt a banjan tree árnyékában – kis szerencsével az éppen aktuális babával (indiai szent ember) is találkozhatunk.

Még egy kicsit feljebb kapaszkodva a dombon, felérünk egy hatalmas tisztásra. A növényzet itt már kicsit szikkadt a folyamatos forróság miatt, de a hely nyugalma és a szépséges panoráma miatt érdemes ide felmászni.

Ha időben érkezünk – március elején – épp belecsöppenünk az indiában oly kedvelt Holi-ba, a színek ünnepébe. A legkülönbözőbb legendák keringenek a fesztiválról, de a mókás része, ami hozzánk is eljut az, hogy ha az ember kiteszi a lábát a szobából, csak nagyon kivételes esetben jut vissza oda anélkül, hogy tetőtől-talpig festékporos ne lenne. Már kora reggel kirohannak az emberek az utcára, kiabálnak, bolondoznak és senkit nem kímélnek a színektől, lehet az ember, kutya, vagy szent tehén (:

A main street-en (főutcán) kívül hetente kétszer lehetőségünk van nagybevásárlást tartani (: Szerdánként Anjuna beach-en, a Flea marketen csodálhatjuk meg többezer eladó portékáit, a helyi tradícionális tárgyaktól kezdve a modernebb külföldről érkező ruhamárkákig, kézműves csodákig bármi megtalálható itt. Az egész egy hatalmas színes-szagos őrület a tengerpart mellett, ahol órákig sétálgathatunk anélkül, hogy mindent láttunk volna (;

Másik lehetőségünk szombat éjjel, az éjszakai piac – Night market – néven futó kavalkád, ahol az árusok hasonló színvonalon és kínálattal vannak jelen, mint szerdánként Anjunán.

A hangulat fokozása érdekében élőzene van a nyitvatartás ideje alatt, s a büfésorról terjengő illat már önmagában is kulináris sokkot okoz (: Vega ételek, pizza, sült húsok, kebab, különböző egytálételek és édességek egyaránt megtalálhatóak a menüben. Mindenki itt van aki számít, a turisták pedig tökéletes környezetben költhetik a pénzt ékszerekre, cipőre, ruhára, pávatollas legyezőre…

Érdemes robogót bérelni, amivel bejárhatunk minden kis zegzugot,  a környező eldugottabb strandokat, sziklás partokat, városrészeket. Elég egyszer átérezni azt a szabadságot, megérezni az arcodba fújó friss szelet, beszívni a gyönyörű élénkzöld rizsföldek illatát, Goa atmoszférája örökre rabul ejt, ezt garantálhatom ((;;

Kommentek

Posted in Uncategorized
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons