13. nap Pune

A Mula és a Mutha folyó találkozásánál fekszik PUNE, Maharastra államban.
1600 éves történelmére az 5. századból fennmaradt Pataleshwar barlang és kőtemplom az egyik bizonyíték. A templomot egyetlen kőből faragták ki, s hatalmas, masszív pillérekre állították, Pataleshwar istenség tiszteletére. A mumbai Elephant caves-hez hasonló építészeti jegyeket visel.

 pics from here

A kelet Oxfordjának is nevezik, teljes mértékben egyetemi város. Mérnöki, orvosi, művészeti és tudományos képzés is folyik, minek következtében igen színes, pörgős, fiatalos és élénk itt az élet.

Az Osho Commune International intézményében lehetőség van részt venni akár rövidebb meditációkon, akár hosszabb – hónapokig is tartó – képzéseken. Számtalan látogató jön ide a világ minden tájáról, hogy a felkelő nap fényénél közelebb kerüljön a buddha állapothoz, vagy pl a vipassana, nataraj, gourishankar vagy nadabrahma technikákkal a belső világához, önmagához. Esténként a kundalini meditáció után, közös zenéléssel, ünnepléssel és beszélgetéssel (Osho tanairól) zárják a napot.

Pune egyesíti a modern és a tetszetős hagyományos stílust, találunk pucos bevásárlóközpontokat, de elbámészkodhatunk a régi ‘Wadas’ (helyi bazár) berkein belül is.

A város természeti adottságai is említésre méltók. Varázslatos atmoszférájával és gyönyörű zöld lankáival biztosan hipnotikus állapotba kerít minden ide utazó turistát.

Kommentek

Posted in Uncategorized
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Youtube
Contact us
Hide Buttons